ESO:n tuleva suuri paljastus!

Ulkomaan uutispommit!

ESO:n tuleva suuri paljastus!

ViestiKirjoittaja Gaian Huuto » Ma Loka 15, 2012 9:04 pm

ESO:n (the European Southern Observatory) verkkosivuilta on luettavissa mielenkiintoinen artikkeli. Artikkelin mukaan 16.10 pidettävässä virtuaali lehdistökonferenssissa he paljastavat uusimman exoplaneetta löydöksen. Kyseinen planeetta pitäisi uutisen mukaan olla jotain mieltä mullistavaa. Veikkauksena voi tietysti heittää, että sillä olisi oikeat olosuhteet elämän ylläpitämiseksi, tai sitten se koostuu täysin kullasta, onhan jo timanttiplaneettakin löydetty :) Joka tapauksessa, kieli pitkällä joutuu odottolemaan vielä pari vuorokautta, koska itse konferenssin tulokset julkaistaan 17.10.

European astronomers have used facilities at ESO’s La Silla Observatory to discover a remarkable exoplanet. The results will appear online in the journal Nature on 17 October 2012. ESO will hold an online press conference to announce the results and assess their impact, offering journalists the opportunity to discuss with the scientists. The conference will take place on Tuesday 16 October 2012 at 16:00 CEST.


Lähde
Avatar
Gaian Huuto
Site Admin
 
Viestit: 141
Liittynyt: La Loka 13, 2012 12:06 pm

Re: ESO:n tuleva suuri paljastus!

ViestiKirjoittaja Gaian Huuto » To Loka 18, 2012 8:46 am

Pettymys oli suhteellisen suuri kun löysin pdf-tiedoston oletetusta suuresta löydöksestä. Alpha Centauri B:n läheltä on löytynyt maapallon massan omaava planeetta. Löytö itsessään on kyllä hieno, koska kyseisen kokoluokan planeetoiden löytäminen tähden läheisyydestä on haasteellista, mutta silti otsikoiden hehkutus oli mielestäni yliampumista. Ehkä sitten seuraavalla kerralla tulee se ilmakehän omaava planeetta vastaan :)

Linkki pdfään.
Avatar
Gaian Huuto
Site Admin
 
Viestit: 141
Liittynyt: La Loka 13, 2012 12:06 pm


Paluu Ulkomaiset


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa