3. Tehtävä - moniosainen.

Täällä yhteisö voi ratkoa teoksessa esitettyjä tehtäviä.

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Susibelle » Su Marras 03, 2013 2:06 am

Gaian Huuto kirjoitti:Maljan tarkoitus liittyy tietysti seremoniaan. Tässä yhteydessä haetaan sanaa joka kuvaa seremonian aikana tapahtuvaa aktiviteettia. Sana on sama latinaksi, englanniksi sekä suomeksi (poislukien suomenkielen tuplavokaali).


Jos Fuente Magnaa on käytetty initiaatioriitissä, eli jonkinlaisessa aseman vahvistuksessa tai vihkimyksessä, se voisi olla myös "kastemalja."
Tai liittyä puhdistautumiseen fyysisesti tai symbolisesti.

Ainakin maljan löytänyt mies käytti sitä sikojen ruokakuppina ennenkuin joku häntä pätevämpi ilmoitti maljan olemassaolosta arkeologille. Kaipa se oli sikojenkin käytössä ihan kelvollinen.
On ihmiselle Susi.
Avatar
Susibelle
 
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Huhti 22, 2013 11:37 pm

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Gaian Huuto » Ke Marras 06, 2013 10:54 am

Hienoa Susibelle! Olet selvittänyt Fuente Magnan 'mysteerin'. Tehtävä on ollut avoin täysin tarkoituksella jotta lukevat osapuolet olisivat itse tutustuneet hieman tarinaan sidottuihin käänteisiin ja kulttuureihin.

Itse maljalle ei täysin virallista tulkintaa löydy, vaan arvailuja sen alkuperästä sekä tarkoituksesta on monia. On kuitenkin olemassa käännös sen sisältämästä kirjoituksesta joka viittaa hyvinkin selvästi vihkimykseen ja seremoniaan.

1. Pa ge gi
2. Mi lu du
3. I mi ki
4. me su du
5. Nia po
6. Pa
7. Mash
8. Nia mi
9. Du lu gi
10 . Ka me lu
11 . Zi
12 . Nan na pa-I

"(1) Girls take an oath to act justly (this) place. (2) (This is) a favorable oracle of the people. (3) Send forth a just divine decree. (4) The charm (the Fuente Magna) (is) full of Good. (5) The (Goddess) Nia is pure. (6) Take an oath (to her). (7) The Diviner. (8) The divine decree of Nia (is) , (9) to surround the people with Goodness/Gladness. (10) Value the people's oracle. (11) The soul (to), (12) appear as a witness to the [Good that comes from faith in the Goddess Nia before] all mankind."

1. Tu ki a mash pa
2a . Lu me lu ki mi
2b. Pa be ge
3. Zi
4. lu na
5 . ge
6. du po
7. I tu po
8. lu mi du

" (1) Make a libation (this) place for water (seminal fluid?) and seek virtue. (2a) (This is) a great amulet/charm, (2b) (this) place of the people is a phenomenal area of the deity [Nia's] power. (3) The soul (or breath of life). (4) Much incense, (5) to justly, (6) make the pure libation. (7) Capture the pure libation (/or Appear (here) as a witness to the pure libation). (8) Divine good in this phenomenal proximity of the deity's power."


Kulhon proto-sumeria sisältävässä kirjoituksessa mainitaan jumalatarhahmo Nia. Hahmo viittaa vahvasti egyptiläiseen Neith jumalattareen jonka asema oli valtaisa keski-Afrikassa ennen tämän kansan vaellusta Mesopotamiaan, Indus-laaksoon ja Minoalaisen Kreetan-saarelle. Itse nimi Neith on kreikkalaisten myöhemmin nimeämä vastine Nialle.

Neithin nimi yhdistetään myös veteen, ennen kaikkea 'luomisen veteen', alkukantaiseen elämänlähteeseen. Hahmo itsessään nähdään luojahahmona ja hänestä on käytetty symbolia joka muistuttaa kangaspuita. Tämän symbolin myötä hänen hahmonsa kytkös veteen on lähes unohtunut ja myöhemmissä kulttuureissa hänet nähtiin jumalana joka kangaspuita käyttäen loi maailmaa. Gaian Huudossa alkuperäinen kytkös veteen on ensisijaisen tärkeä. Kuten myös Neithin rooli jumala Ran äitinä.

Kytkös Inannaan jääköön vielä puolittaiseksi mysteeriksi. Tärkeintä on, että hänen nimi ja hahmoon yhdistetty planeetta on kaivettu esille.

Se mitä tämän kappaleen tehtävästä pitäisi jäädä muistiin tulevia koitoksia varten on ajatusmalli jossa osa etelä-Amerikan kansoittamisesta on tapahtunut sumerilaispohjaiselta rodulta. Yhteennivoutuvat kulttuurienväliset jumaltarut ja opit saavat uusia ulottuvuuksia tämän myötä. Sanomattakin selvää on myös seremonioiden ja niissä käytettävien ainesosien tärkeys. Niihin sisältyy tietoja jotka väliaikasesti ovat meiltä kadoksissa.

Vaikka tehtävä on nyt ratkaistu ja tarina odottaa jatkoa niin keskustelua on mahdollista jatkaa. Spekulaatiot eivät tule vahingoittamaan itse kerrottavaa tarinaa.
Avatar
Gaian Huuto
Site Admin
 
Viestit: 141
Liittynyt: La Loka 13, 2012 12:06 pm

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Susibelle » Ke Marras 06, 2013 6:47 pm

Gaian Huuto kirjoitti:Hienoa Susibelle! Olet selvittänyt Fuente Magnan 'mysteerin.'


:lol: Jeeee!!! :lol:
On ihmiselle Susi.
Avatar
Susibelle
 
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Huhti 22, 2013 11:37 pm

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Gaian Huuto » Ma Joulu 16, 2013 8:04 pm

Tarinamme taukoaa hetkeksi. Mutta älkää pelätkö, se ei tule katoamaan koska se on osa meitä ja sen tulee olla kaikkien luettavissa. Olen juuri totuttautumassa uusiin arkirytmeihin ja kaikki energia menee fiktion sijasta faktaan ;) Arvioitu ajankohta jatkumiselle asetetaan tammikuun loppuun jolloin julkaistaan yhden kappaleen sijasta kolme.
Avatar
Gaian Huuto
Site Admin
 
Viestit: 141
Liittynyt: La Loka 13, 2012 12:06 pm

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Susibelle » Su Tammi 19, 2014 1:09 am

Toistan itseäni, mutta: Jeeee!!! :D
On ihmiselle Susi.
Avatar
Susibelle
 
Viestit: 28
Liittynyt: Ma Huhti 22, 2013 11:37 pm

Re: 3. Tehtävä - moniosainen.

ViestiKirjoittaja Gaian Huuto » Ti Helmi 11, 2014 8:15 am

Taas paukkuu itseasettamat deadlinet. Siitä syystä olenkin päättänyt pistää Gaian Huudon _oikeasti_ tauolle ja jatkaa sen kanssa kun aika on parempi ja kypsempi. Nyt muut kuviot sotkevat (sotkevat tässä tapauksessa positiivinen asia) niin mukavasti, ettei resurssit riitä :) Mutta onhan meillä aikaa jatkaa seikkailujamme myöhemminkin.
Avatar
Gaian Huuto
Site Admin
 
Viestit: 141
Liittynyt: La Loka 13, 2012 12:06 pm

Edellinen

Paluu Tehtävän ratkontaa


Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa